Egy klasszikus, mindenki által kedvelt témáról írok ma, ami nem más, mint drága kedves barátunk és (túl) hű társunk: a NARANCSBŐR! Nem is szeretném hosszúra húzni a bevezetést, rengeteg helyről olvasunk, hallunk róla, látjuk máson, látjuk magunkon, kérdezitek tőlem is rendszeresen. Kettő bejegyzés fog születni a témában, ugyanis két különböző helyre járok, és két különböző módszerrel szálltam harcba a cellulittal szemben, és egyben maratoni hosszúságú lenne összerakni ezt a folyamatot.

Még az elején szeretném leszögezni, hogy nekem nem volt szabad szemmel látható narancsbőröm, és csak a saját testem változásáról tudok beszámolni. Az elmúlt 1-2 évben figyeltem fel rá, hogy amikor leülök, vagy erősebben nyomódik a bőr, bizony a kis kedves ott figyel a fenekemen, illetve hátul a combomon. Eddig is zavar egy kicsit, de most úgy döntöttem, hogy megszabadulok tőle, hiszen ez nem fog eltűnni, viszont még teljesen kezelhető szakaszban van, most sokkal egyszerűbb lesz rendbe hozni. Persze ezt körülbelül senki nem értette meg, én meg voltam olyan hülye, hogy nem csináltam előtte-utána képet, pedig most tudnám mutogatni, hogy na ugye..

Aki szeretett volna már narancsbőr eltávolító kezelést igénybe venni, biztos tudja, hogy ezer és egy variáció közül lehet válogatni, és az ember lánya ott áll teljesen fogalmatlanul, hogy vajon melyik kell neki. Nálam egy biztos pont volt, hogy kézi megoldásokban gondolkodom, én egyáltalán nem érzem magaménak a különböző gépi zsírbontásokat. Tehát a klasszikus cellulit masszázsnál maradtam, és végül kb ezredik nekifutásra ki is választottam az én helyem!

A Formasszázs stúdióra esett a választásom, itt találtam egy elég komplex leírást a folyamatról, ami engem meggyőzött! (ezt: http://formasszazs.hu/szolgaltatasok/masszazs-budapest/narancsbor-kezeles.html) Egyébként abszolút meglepődtem, hogy mennyi olyan weboldalt nyitottam meg, ahol egy árva szót sem írnak arról, hogy először esetleg normálisan kellene enni, és megfelelő mennyiségű folyadékot fogyasztani, mert anélkül ez az egész semmit nem ér.

Visszatérve a masszázsra: egy kezelés 45 percig tart, a nálam problémás területekre mentünk rá, fenék és hátsó comb, de ez mindenkinél egyénileg változik. Az első lépés a kedvencem, radírozás nagyon szép kék gyöngyöcskékkel (ami amúgy algákat, ásványi anyagokat, meg mindenféle nyomelemet tartalmaz, de nyilván ez mellékes szempont a színe mellett, hehe) ezután jön a dolog legjobb része, az aromaterápiás köpölyözés. Na ez a művelet az, ami közben néhányszor meg kellett kapaszkodnom a masszázságy szélében (főleg edzés után) nem a legkellemesebb érzés, amiben valaha részem volt. Mindegy, a szépségért meg kell szenvedni, illetve az én bőröm nagyon vékony, szerintem ez másnál nem ennyire drámai. Ezután a kivákuumozott méreganyagok nyirokcsomókhoz masszírozása következik, ez ismételten nem fáj, és szintén társul egy speckó feszesítő krém, hogy biztos legyen a hatás. Majd ha túljutottam mindenen, jön a levezetés, egy kellemes kis pácolódás fólia és infra alatt 10-15 percig. Aggodalomra semmi ok, a végére már nagyon szuperül éget!!

Annak ellenére, hogy legnagyobb meglepetésemre EGY alkalom után láttam a változást a bőrömön, egy ilyen kúrának szerintem minimum 5 alkalom után van értelme. Én is akkor terveztem be, amikor biztos voltam benne, hogy anyagilag és időben egyaránt belefér, mert máshogy ablakon kidobott pénz és energia. Hetente egyszer járok, 7 alkalom után nagyon durván szemmel látható a változás, a kezdeti legfrusztrálóbb jelenség teljesen eltűnt, tehát amikor leülök a világon semmi nem látszik a combomon. Úgy tervezem, hogy 2-3 alkalmat még lehúzok, utána pedig havonta egyszer elmegyek, hogy szinten tartsam a meglévő állapotot. Ja igen, és én extraként használok krémet otthon is, vásároltam egy luffa szivacsot, azzal fürdés után átdörzsölöm a fenekem és a combom, majd bekenem magam. A krém nevét már elfelejtettem, Adri (az ő kis szentélyébe járok, nagyon aranyos nő, igazán elhivatott, már az első alkalom után örömmel nyugtáztam, hogy jól választottam!) “méri ki” és mondja el, hogy miben rejlik a varázsereje, ennek ő a szakértője.

A legfontosabbat a végére hagytam: nem reagálna így a testem, és nem lenne ilyen látványos a változás, ha nem figyelnék a táplálkozásomra, illetve nem innék eleget. Masszázs után külön figyelek rá, hogy rengeteg folyadékot igyak, egy órán belül mindig elfogy egy liter víz minimum. Nyilván akkor is lesz változás, ha ezeket nem tartjátok be, de töredéke annak, amit ki lehetne hozni belőle, ne ezeken a tényezőkön csússzatok el! Két hét múlva a teljes kúrám végére érek, akkor érkezik a második bejegyzés komplett összesítővel, remélem tudtok belőlük hasznotokra csemegézni! (Megelőzve néhány ezzel kapcsolatos üzenetet, ezekért a szolgáltatásokért ugyanúgy fizettem, és a jövőben is fogok fizetni, mint ti, vagy bárki más a világon. A masszázskrémet ajándékba kaptam.)

a stúdió ahova járok: http://formasszazs.hu/
Facebook oldal: https://www.facebook.com/formasszazs/

kata

hozzászólok én is
Ehhez a bejegyzéshez még nem szóltak hozzá, legyél Te az első!