Mivel nem én vagyok a hatásvadász címek mestere, az első mondatomban elárulom: igen, a LUNA fofo megéri az árát! Alapvetően elég erőteljesen vonzódom a Skandináv márkákhoz, az elmúlt évek tapasztalatai azt mondatják velem, hogy érkezik velük együtt egy olyan minőség, amibe belekötni nem nagyon lehet. Két hónapja került mindennapi használatba a FOREO svéd márka új készüléke, a LUNA fofo, amely nem állít magáról kevesebbet, minthogy a világ első okos arctisztító készüléke. Apró szuper higiénikus szilikonsörték találhatóak rajta, a készülék pedig pulzál, így távolítja el a szennyeződést, maradék sminket, és minden egyéb nemkívánatos dolgot. A céget és a termékeiket ismerem már egy ideje, viszont ennél a pontnál egy kicsit ráncoltam a homlokom, fogalmam sem volt, hogy a gyakorlatban mire kell számítani.

FOREO LUNA fofo a fürdőszobában

Az első észrevétel az volt, hogy nagyon kompakt, ami nem utolsó szempont ha egy olyan termékről beszélünk, ami állandó használatban van, és ha úgy adódik, mindig és mindenhol kéznél kell lennie. Tartozik a készülékhez egy FOREO For You névre keresztelt applikáció, amely először átvezet a regisztrációs folyamaton, majd egyből a dolgok közepébe vág. 

FOREO okos arctisztító készülék applikáció

A készülék hátoldalán van két kis aranyozott szenzor, ennek segítségével mérhető a bőr hidratáltságának állapota. Tami, imádott kozmetikusom (aki szintjén maximálisan elismeri a márkát – ez egyébként engem önmagában meggyőzött, mindenféle előzetes infó nélkül) mindig kijavít ha azt mondom, hogy xy bőrtípusom van, mert ahogy megtanultam tőle, ez egy átmeneti állapot jelenleg, ami több tényezőtől függ, és elég könnyedén változhat. Ezért is tartom logikus lépésnek (és funkciónak) azt, hogy ezt a mérési folyamatot bizonyos időközönként ismételni kell, hiszen elég jól lehet vele követni a bőr állapotának változását. 

Ha a mérés elkészült, azonnal érkezik az analízis, vele együtt pedig a személyre szabott arctisztítási program. Ez annyit takar, hogy a készülék automatikusan beállítja, a mért területeken milyen intenzitással és hosszan pulzáljon az okos arctisztító. Elég hasznos funkció, egyrészt nem manuálisan kell állítgatni, másrészt elég jól alkalmazkodik az tisztítási igényekhez. 

személyreszabott arcápolási rutin a FOREOval

Ha ez elkészült (leírva sokkal bonyolultabb, amúgy 1 percről beszélünk mindennel együtt, illetve a Foreo app mondja és mutatja is mit kell csinálni, lehetetlen eltéveszteni) jöhet a tisztítás! Én jelenleg Clinique Take the Day Off arctisztító balzsamot használok, de minden mással is szuperül működik szerintem, próbáltam már gél állagú termékkel is! (az mondjuk az arcommal nem működött annyira szuperül, videó róla itt: https://www.youtube.com/watch?v=75Fu8075VvM&t=37s&ab_channel=KataBaumgartner)
A tisztítási folyamat szintén 1 percet igényel, egy gombnyomással indul is a pulzálás, körkörös mozdulatokkal kell átmenni a mért területeken, nem is ragoznám tovább, teljesen értelemszerű. 

okos arctisztítás a LUNA fofoval

Jelenleg egyáltalán nem mondanám problémásnak a bőröm, viszont így is nagy segítség, a mitesszerek kialakulásának megelőzésében abszolút szemmel látható a változás. Utoljára 3 hónapja voltam kozmetikusnál, és következő héten megyek, szóval nem most, hanem a következő alkalommal fogjuk igazán látni (főleg Tami) hogy mennyivel kell kevesebbet tisztítani. Naponta kétszer érdemes használni, bár nálam van olyan, hogy csak este veszem elő, akkor viszont mindig. Brutálisan puha bőr jár még a LUNA fofo mellé, amelyet eddig kizárólag radírozás után értem el.

kata

hozzászólok én is
Ehhez a bejegyzéshez még nem szóltak hozzá, legyél Te az első!